Wat zijn steelwratjes en wat doe je eraan?

Steelwratjes verwijderen - Beautyhouse RotterdamSteelwratjes zijn fibromen zijn (fibroma pendulans) en worden ook wel gesteelde wratten of wild vlees genoemd. Ook kunnen het weke wratten zijn (fibroma molle). Het zijn goedaardige, kleine en zachte uitstulpinkjes van de opperhuid en ze zijn meestal niet groter dan een speldenknop.

Fibromen of steelwratten zijn over het algemeen huidkleurig, maar kunnen ook licht gepigmenteerd zijn. De wratjes komen vooral voor in de hals en de okselregio en bij mensen met overgewicht in huidplooien.

Soms gaat het om een enkel steelwratje, maar vaak zie je ze in een groepje. Deze gesteelde wratjes (die dus geen echte wratten zijn) ontwikkelen zich meestal bij wat oudere mensen, hoewel ze ook op wat jongere leeftijd voorkomen. Je ziet ze dan vooral op plaatsen waar wrijving is, bijvoorbeeld met kleding en/of sieraden.

Steelwratjes in oksels, liezen, hals en nek komen zeer algemeen voor, maar mensen met diabetes hebben vaak veel meer en veel grotere fibromen op deze plekken. Ook mensen met een donkere huid hebben er meer last van, mogelijk ook vanwege de hogere kans op diabetes.

Fibromen verwijderen of weghalen
De huidspecialisten van Beautyhouse Rotterdam zijn ervaren in het herkennen en verwijderen van goedaardige steelwratten.

Laat je niet weerhouden om er iets aan te doen. Kom vrijblijvend langs voor een gratis diagnose. De kosten zijn vanaf 20 euro bij een gezichtsbehandeling, afhankelijk van de hoeveelheid fibromen je hebt. De behandeling duurt meestal 30 minuten afhankelijk van het aantal fibromen. Aparte afspraken voor fibromen beginnen vanaf 35 euro.

Voor de verwijdering wordt een zogenoemde zapper/coagulator gebruikt die de fibromen als het ware weglasert. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de meeste klanten kunnen de pijn normaal verdragen. Je kunt het vergelijken met de pijn bij harsen. Een paracetamol nemen 30 minuten voor de afspraak kan ook verlichting brengen.