Werkzame stoffen tegen pigmentvlekken oftewel hyperpigmentatie die effectief zijn, zijn onder andere:

  1. Hydrochinon: Een van de meest effectieve ingrediënten tegen hyperpigmentatie. Het remt de productie van melanine in de huid. Hydrochinon is NIET toegestaan in hogere concentraties. NQ is GEEN voorstander van dat middel en raadt het af.
  2. Vitamine C: Werkt als een krachtige antioxidant en helpt de productie van melanine te reguleren.
  3. Niacinamide: Vermindert de overproductie van melanine en verbetert de huidbarrière. Onze NQ huidlijn met CBD en Niacinamide is effectief.
  4. Azelaïnezuur: Helpt bij het reguleren van de pigmentproductie en heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen.
  5. Kojiczuur: Komt van nature voor in paddenstoelen en remt de productie van melanine.

Combinaties van deze werkzame stoffen kunnen nog sterker zijn in het verminderen van hyperpigmentatie. Enkele voorbeelden van effectieve combinaties zijn:

  1. Hydrochinon + Vitamine C: Hydrochinon remt de productie van melanine, terwijl vitamine C de huid verheldert en beschermt tegen schade door vrije radicalen. Hydrochinon is NIET toegestaan in hogere concentraties. NQ is GEEN voorstander van dat middel en raadt het af.
  2. Niacinamide + Azelaïnezuur: Deze combinatie helpt bij het verminderen van overmatige melanineproductie en het verbeteren van de algehele teint van de huid.
  3. Kojiczuur + Niacinamide: Kojiczuur remt melanineproductie, terwijl niacinamide zorgt voor een egale huidskleur en textuur

BInnenkort komt Nubian Queen cosmetics met een geheel nieuwe, zeer effectieve brightening lijn met een nieuwe werkzame stof.

Denk voor een snel resultaat ook aan niet-invasieve behandelingen zoals carbon peeling.