WIMPEREXTENSIONS, HOE HOUD JE ZE SCHOON?

De populariteit van wimperextensions is niet meer te stuiten. Niet zo verwonderlijk, want met wimperextensions creëer je niet alleen langere en vollere wimpers, maar wek je ook de illusie dat mascara is aangebracht. Wimperextensions vragen echter ook onderhoud, want elke dag komt er vuil van buitenaf (van de omgeving of van de makeup) op de wimpers. Dit moet eraf gehaald worden zodat de wimpers schoon, mooi en gezond blijven.

BESCHERMEND LAAGJE
Om de levensduur van extensions te verlengen kun je een speciaal ontwikkelde coating gebruiken. Deze coating werkt vuilafstotend en helpt de wimperextensions te beschermen en te verstevigen. Hoewel de protector niet bedoeld is als een mascara, is hij wel in twee varianten verkrijgbaar: transparant en zwart. De zwarte coating geeft een mooie donkere gloed, terwijl de transparante versie onzichtbaar is. De coating geeft het beste resultaat als deze drie keer per week heel dun op de extensions wordt aangebracht.

WEL OF GEEN WATER
Hoewel wimperextensions niet gecharmeerd zijn van een volle straal water onder de douche, mogen en moéten ze wel degelijk nat worden. Doe het echter niet direct na de behandeling. Maar daarna wel. Het meest voorkomende vuil in extensions is ‘slaap’ uit de ogen. Als je klant dit niet goed schoonmaakt, ontstaan er klompjes tussen de natuurlijke wimperharen en de extensions met alle gevolgen van dien. Dit kan zelfs leiden tot ontstoken oogleden. Het is daarom belangrijk de wimpers te bevochtigen met water en ze voorzichtig te reinigen met een speciale make-up-verwijderaar. Spoel vervolgens het product voorzichtig weg met een handjevol water.

SPECIALE REINIGING
Natuurlijk worden de extensions aangebracht met een professionele wimperlijm. Om ervoor te zorgen dat de lijm op de wimpers niet loslaat mogen geen reinigingsproducten gebruikt worden die olie bevatten. Gebruik dus make-upreiniging op waterbasis en dan het liefst een foamreiniger, omdat deze ook goed tussen de wimperextensions vuil verwijdert. Beter om niet met een wattenpad over de ogen te wrijven. Hierdoor kunnen er pluisjes aan de wimpers blijven kleven. Gebruik in plaats daarvan een klein kwastje waarmee je voorzichtig in de lengterichting van je wimpers strijkt. Gebruik je eyeliner boven de wimperextensions? Verwijder deze dan in een vloeiende lijn langs de wimperrand met een wattenstaafje.

MASCARA
Veel mensen kiezen juist voor wimperextensions om geen mascara meer te hoeven gebruiken. Toch zijn er wel gelegenheden dat je dat wel wil. Gebruik dan mascara op waterbasis. Gebruik dan de mascara alleen op de uiteinden van de wimperextensions en niet op de aanhechting van de wimper. Mascara die je op de ‘eigen’ onderwimpers aanbrengt, moet voor het slapen gaan goed verwijderd worden. ‘s Nachts kan de mascara namelijk op de bovenwimpers gaan plakken en dat is voor om weer lastig weg te halen zonder de extensions te beschadigen. Beter voorkomen dus!

meer advies?

Vraag onze specialist!