Kom goed voor de dag met een stralend gebit

Een stralend gebit is het belangrijkste visitekaartje waar je over kunt beschikken. Dit terwijl meer dan de helft van de Nederlanders toegeeft zich wel eens belemmerd te voelen door hun gebit. Gelukkig ben je nooit te oud om iets aan je gebit te doen, er zijn veel maatregelen die je kunt nemen om een stralend gebit te krijgen.

Stop met slechte gewoontes

Voor veel mensen is het al wel bekend dat koffie slecht is voor de tanden, ook kun je een kopje zwarte thee en een glas rode wijn beter laten staan. Het beste is een glas groene thee. Kun je het niet laten om met deze drankjes te minderen, drink dan een glas water na het drinken van bijvoorbeeld koffie. Op deze manier voorkom je dat je tanden verkleuren na het drinken van deze drankjes. Ook is roken enorm slecht voor je tanden.

Goede mondverzorging en goed poetsen

De meeste onder ons hebben dit van huis uit meegekregen, poets elke dag twee keer je tanden. Het is erg verleidelijk om na een avondje uit het poetsen even over te slaan. Echter blijkt dit juist een hele belangrijke poetsbeurt te zijn. In de avond maakt je mond weinig speeksel aan, dit terwijl speeksel de tanden reinigt. Tijdens het slapen hebben bacteriƫn dus de kans om een broedplaats te vormen. Poets dus vooral 2x per dag, meer poetsen is ook niet goed, hierdoor kun je opgegeven moment je glazuur wegpoetsen.

Het bleken van je tanden

Wanneer je het vervelend vindt om gele tanden te hebben kun je ervoor kiezen om je tanden te bleken. Het bleken van tanden kun je zelf doen, maar bij een gespecialiseerde tandarts is altijd veiliger. De behandeling is in de meeste gevallen pijnloos en uw tanden blijven in sommige gevallen tot wel 2,5 jaar wit. Ga altijd in gesprek met degene die je behandelt op deze manier voorkomt je dat je tanden veel te wit worden gemaakt.