Pigmentvlekken behandelen met IPL laser

Pigmentvlekken laseren IPL - Beautyhouse RotterdamDoor een combinatie van technieken te gebruiken kunnen pigmentvlekken effectief bestreden worden. Zoals peeling, IPL en thuisbehandeling met whiteningcremes.

Wat doet een IPL lichtflits met de pigmentvlek?
De energie van de lichtpuls wordt door de melanine (pigmentmoleculen) van de pigmentvlek geabsorbeerd. Hierdoor worden de verbindingen tussen deze pigmentcellen opgelost en de melanocyten (pigment producerende cellen) worden verkleind. De vlek lijkt in eerste instantie donkerder na de behandeling. Daarna worden de pigmentcellen afgevoerd in de bloedsomloop en lossen ze op. Dit kan enige tijd duren.

Deze behandeling wordt door meerdere medische studies gezien als een van de meest effectieve behandelingen voor zogenaamde sunspots, maar ook pigmentversschuivingen.

Hoe ziet de pigmentvlek er uit na de behandeling?
Direct na de behandeling zal de pigmentvlek donkerder kleuren en na enige dagen zelfs nog donkerder. Dat is normaal. Enkele dagen later begint de pigmentvlek te schilferen. Niet gaan krabben, de schilfers verdwijnen vanzelf.

In het gelaat zal dit plaats vinden na ongeveer 5 dagen, op de handen kan dit tot 14 dagen duren.
Nadat de schilfertjes zijn verdwenen, zie je een veel lichtere/roze huid. Je moet daarna voorzichtig zijn met zonlicht en bijtende stoffen zoals reinigingsmiddelen. Na een aantal weken zie je het eerste resultaat. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of roder. Dit trekt na enkele weken/maanden weer weg en je huid krijgt de normale kleur terug.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Na ongeveer 10 dagen kun je terugkomen voor de vervolgbehandeling. Meestal zijn er slechts enkele behandelingen nodig, bij oppervlakkig pigment ongeveer 4 tot 6 behandelingen en bij wat dieper gelegen pigment meerdere behandelingen.

Gebruik altijd sunblock na de behandeling
Om te zorgen dat de pigmentvlekken wegblijven na de behandeling en er geen nieuwe kunnen ontstaan, moet je elke dag sunblock of dagcreme met SPF gebruiken. Ook in de winter. Behandelen tegen pigmentvlekken kun je dan ook het beste in het najaar en de winter doen.

Maak een afspraak met onze specialisten voor een behandeling op maat.