fbpx

Microneedling

Microneedling therapie

Microneedling therapie tegen huidveroudering, pigmentvlekken, rimpels, striae en andere littekens betreft een speciale naaldtechniek met een soort Derma Pen waarbij microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt worden.  Het stimuleert de huid om zich te herstellen tot de oorspronkelijke staat.

Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Soms wordt deze behandeling ook mesotherapie of collageen inductie behandeling genoemd. Nu ook in het Centrum van Rotterdam bij Beautyhouse Rotterdam. Dichtbij en vakkundig.

Wat doet microneedling?

Bij het verouderen wordt de huid ook minder elastisch. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest volume. Om je huid toch jong en fris te krijgen, vinden wij microneedling een fantastische behandeling.

Waar wordt microneedling op toegepast?

 • Acnelittekens
 • Littekens
 • Verslapte huid
 • Pigmentvlekken
 • Als opfrisser voor de huid

Resultaten van de behandeling zijn

 • een meer gladde en frisse huid
 • fijnere poriën
 • minder rimpels en fijne lijntjes
 • verbetering van de huidstructuur
 • vermindering van pigmentvlekken
 • opvulling van (acne)littekens
 • vervlakking van operatie- of traumatische littekens
microneedling op acne

microneedling op acne

De huid ziet er direct na de behandeling rood uit, dit kan 3 tot 4 dagen aanhouden. De huid kan na de behandeling wat warm en gevoelig zijn, dat is normaal. Of  de huid kan ook prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge SPF. Het herstelproces neemt na elke behandeling 12 tot 16 weken in beslag.

Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan tot een aantal maanden duren. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met microdermabrasie of peelings.

Hoe werkt micro-needling?

Met een speciale vibrerende pen (Derma Pen of soortgelijk)  met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes, maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Micro needling is een collageen inductie therapie: Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Sommigen gebruiken de dermaroller. Dit is een andersoortig instrument, minder verfijnd dan de Dermapen.

Wat is microneedling?

Ten eerste het belangrijkste: wat is microneedling nu precies? Om goed te beginnen stellen we graag allereerst de Dermapen voor. Deze pen gebruiken wij in onze behandelingen. Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Zo heeft de Dermapen al deze fijne naaldjes dicht op elkaar, zodat de pen heel precies gebruikt kan worden. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid.

De behandeling

Uw huid moet “klaargemaakt” worden om optimaal van de microneedling behandeling te profiteren. We hebben

De specialist maakt uw huid schoon en brengt een super masker aan waarmee uw huid diep gereinigd wordt en tegelijkertijd gevoed. Daarna wordt een intensief serum aangebracht op uw huid. Vervolgens wordt roterend uw huid behandeld. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Als afsluiting brengt de specialist een kalmerend masker aan en een intensief serum. Voor thuisgebruik worden speciale ampullen geadviseerd, een crème en een hoge filter zonnebrandcrème aan. Het is belangrijk om na de behandeling de huid zeer goed te beschermen. Tot slot kunnen we ook nog een zeer speciale camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen. Let op: gebruik bij voorkeur de eerste 24 uur geen andere make-up.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en -huidskleur zal de huid er rozerood of roodbruin uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.
Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw specialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn. Wat een resultaat!

Aantal benodigde behandelingen

Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 6 behandelingen duidelijk zichtbaar. U kunt daarna kiezen om te vervolgen.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de behandeling en uw huidconditie, kunt u elke 2 tot 8 weken een behandeling ondergaan. Voor sommige doelen is het goed om vaker een microneedling te ondergaan en soms heeft het weinig zin om het vaker te doen want de huid heeft een herstelcylcus die niet korter gemaakt kan worden. Wel kunt u in ieder geval tussen de behandelingen door een verzachtende, voedende gezichtsbehandeling nemen. Uw specialist kan zal u daarover adviseren.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met onze specialist.

Zij bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid.  Afhankelijk van de analyse en uw wensen stellen we een persoonlijk behandelplan op met prijsindicatie.