10 tips om harsen minder pijn te laten doen

Benen harsen - Beautyhouse Rotterdam

Kun je de pijn bij harsen verminderen? Ja, dat kan! De eerste keer dat je geharst wordt doet het het meeste pijn en iedere keer daarna wordt dat minder. Moeilijk te geloven als net voor de eerste keer je haar is uitgerukt, maar het is waar. Hier zijn een aantal eenvoudige stappen die je kunt nemen om het harsen minder pijnlijk te maken.

1. Verdoof de zenuwen
Voorafgaand aan het harsen of waxen met iets de huid gevoelloos maken zoals PFB Numb it. Neem een aspirine of ibuprofen ongeveer 30 – 45 minuten voor het waxen. Dit is vooral verstandig bij harsen van de bovenlip, de borst, bikini en genitale gebieden, die bovenaan de lijst van meest pijnlijke plekken staan.

2. Laat het harsen over aan een professional
Dat betekent niet zomaar iedereen die zich een schoonheidsspecialiste noemt, maar echt iemand die ervaren is met harsen. Zij maken gebruik van de juiste soort hars, houden de huid goed strak en trekken in de juiste richting….. Dat is belangrijk voor iedere waxbeurt, maar vooral bij een bikini wax en Brazilian wax.

3. Verminder de zuurgraad van je huid
Roken en regelmatige cafeïne- en alcoholconsumptie kan een teveel aan zuur in het systeem van het lichaam veroorzaken. Voor de behandeling een paar dagen wat minderen. Sommige mensen hebben baat bij het nemen van calcium-carbonaat tabletten.

4. Gebruik vooraf een body scrub
De huid (vooral van het lichaam) kan van tevoren een beetje extra hulp gebruiken. Vraag je specialist om een mini behandeling waarbij de huid zacht gescrubd wordt. Een ietwat korrelige body scrub zal helpen dode huidcellen te verwijderen, zodat de follikels beter af te sluiten zijn bij het waxen. Dit helpt ook te voorkomen dat de haren ingroeien.

5. Gebruik GEEN adstringerende toner
Deze zet de poriën dicht en dat kan een steviger greep van de huid op de haarfollikel te maken. Dus niet gebruiken vlak voor het waxen.

6. Gebruik GEEN ijs voor verdoving
Je zou kunnen denken dat het ijs zou geweldig zijn om de huid te verdoven en pijn te verminderen.Maar het toepassen van alles wat koud is voor de huid, verstrakt poriën. Het is hetzelfde principe als hierboven, we willen poriën lekker open en ontspannen houden.

7. Verminder cafeïne en alcohol
Een paar glazen wijn of bier voordat je gaat harsen klinkt als een geweldig idee, maar stimulerende middelen maken de huid zojuist extra gevoelig. Gebruik een paar uur voor het harsen geen koffie of alcohol, maar drink veel water om de huid te hydrateren.

8. Doe het liever niet zelf, het is moeilijker dan je denkt
Zoals hierboven al gezegd: een ervaren harser doet het sneller, beter en daardoor is het minder pijnlijk.

9. Probeer te ontspannen
Sommige mensen houden hun adem in of spannen hun hele lichaam terwijl ze geharst worden. Hoewel het misschien makkelijker gezegd is dan gedaan: Breath in, Breath out of te wel haal diep adem. Een relaxte persoon zal veel beter omgaan met de pijn.

10. Geen wax, waar je niet mag
De binnenkant van de oren en neus, wimpers, tepels en mannelijke geslachtsdelen mogen niet worden gewaxed. Probeer te voorkomen dat zonverbrande of geïrriteerde huid, wratten, moedervlekken, snijwonden of puistjes mee worden geharst. Niet alleen is het gevaarlijk, maar het kan je heel wat pijn geven! Let ook op ingegroeide haren, pukkels, bultjes, blauwe plekken enzovoort.

Nog steeds een beetje bang? Boek bij Beautyhouse Rotterdam voor een kennismaking met onze experts.