fbpx

Micro needling met Dermapen

Micro-needling therapie

 Micro-needling therapie betreft een speciale naaldtechniek waarbij met een soort Derma Pen microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. Nu ook in het Centrum van Rotterdam bij Beautyhouse Rotterdam. Dichtbij en vakkundig.

Hoe werkt micro-needling?

Met een speciale vibrerende pen (Derma Pen of soortgelijk)  met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes, maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Micro needling is een collageen inductie therapie: Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Voor de behandeling

Uw huid moet “klaargemaakt” worden om optimaal van de micro needling behandeling te profiteren. We hebben daarvoor speciale producten voor thuisgebruik.

De behandeling

De specialist maakt uw huid schoon en brengt een super masker aan waarmee uw huid diep gereinigd wordt en tegelijkertijd gevoed. Daarna wordt een intensief serum aangebracht op uw huid. Vervolgens wordt met de Skintech roterend uw huid behandeld. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Als afsluiting brengt de specialist een kalmerend masker aan en een intensief serum. Voor thuisgebruik worden speciale ampullen geadviseerd, een crème en een hoge filter zonnebrandcrème aan. Het is belangrijk om na de behandeling de huid zeer goed te beschermen. Tot slot kunnen we ook nog een zeer speciale camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen. Let op: gebruik bij voorkeur de eerste 24 uur geen andere make-up.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en -huidskleur zal de huid er rozerood of roodbruin uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.
Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw specialist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn. Wat een resultaat!

Aantal benodigde behandelingen

Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 6 behandelingen duidelijk zichtbaar. U kunt daarna kiezen om te vervolgen.

Behandelfrequentie

Afhankelijk van de behandeling en uw huidconditie, kunt u elke 2 tot 8 weken een behandeling ondergaan. Voor sommige doelen is het goed om vaker een microneedling te ondergaan en soms heeft het weinig zin om het vaker te doen want de huid heeft een herstelcylcus die niet korter gemaakt kan worden. Wel kunt u in ieder geval tussen de behandelingen door een verzachtende, voedende gezichtsbehandeling nemen. Uw specialist kan zal u daarover adviseren.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met onze specialist.

Zij bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid.  Afhankelijk van de analyse en uw wensen stellen we een persoonlijk behandelplan op met prijsindicatie.

Prijs

Tijdelijk ter introductie voor het Gelaat van 125 Euro voor 95 euro. Indien u voor een kuur betaalt, krijgt u extra korting op de normale prijs.

PS. Andere termen voor deze therapie zijn collageen inductie therapy en mesotherapie.

Wilt u meer wetenschappelijke informatie?

Dit zijn enkele onderzoeken naar de effectiviteit.

striae

algemeen